Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

F1-concurrent daagde Hamilton tijdens de testdagen al uit: "Lewis worstelde met zijn Mercedes"

Lewis Hamilton had het lastig tijdens de wintertestdagen in 'gevecht' met Pierre Gasly. De Fransman zag dat zijn concurrent overduidelijk aan het worstelen was met zijn Mercedes-bolide.

De testdagen zijn doorgaans niet bedoeld om het gevecht met elkaar aan te gaan op het asfalt, maar coureurs zijn en blijven coureurs. De F1-fans werden zo af en toe getrakteerd op een kleine race in Bahrein, wat ook handig is voor de teams om data te verzamelen over het volgen van andere bolides. Lewis Hamilton en Pierre Gasly waren twee van deze coureurs die het 'gevecht' aangingen. "Ik was best verrast om een aantal rondes tegen Lewis te racen", zegt Gasly in gesprek met onder meer RacingNews365 . "We weten dat we aan onze kant (bij AlphaTauri, red.) veel werk moeten doen om onze performance en de balans van de auto te verbeteren, maar ik denk dat Lewis ook duidelijk aan het worstelen was met zijn bolide." "Ik denk dat ze nog best wat werk hebben te verrichten voordat ze weer aan de top staan", voorspelt de Fransman. "Maar het waren natuurlijk nog maar de testdagen, dus het hoort erbij om op zoek te gaan naar de beste prestaties van de bolide. Als we naar het racen kijken, dan waren het een aantal interessante rondes en een leuk gevecht. Ik denk dat het racen erg spannend wordt dit jaar!"

Gasly: 'Werk aan de winkel bij AlphaTauri'

Gasly is tevreden na de geslaagde testdagen voor AlphaTauri, maar moet toegeven dat er nog veel verbetering moet worden gevonden. "Ik denk dat alles best soepel voor ons verliep, maar er valt nog veel te ontdekken over deze bolides. Ze zijn super complex en het waren best lastige omstandigheden toen we hier (in Bahrein, red.) aankwamen." "We zijn er in ieder geval klaar voor. Er is nog werk aan de winkel, want we staan nog niet exact waar we willen, maar het gaat goed. Er is nog genoeg te vinden voordat het raceweekend begint." Gasly is eveneens tevreden over het doel van de nieuwe reglementen in de Formule 1. "Het was interessant om anderen te volgen. Het is duidelijk beter dan vorig jaar, wat een optimistisch beeld schetst voor het racen."

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"