'F1 in Zandvoort is niet makkelijk, maar we geven niet op'

19 mei 2017 11:40 Redactie

Formule 1 race in Zandvoort ambitieus project


De droom van een natie: Max Verstappen die de Grand Prix van Nederland wint in de duinen van Zandvoort. Een zeer ambitieus project dat nog in de kinderschoenen staat.

Bijna iedere Nederlandse Formule 1 fan droomt van een Nederlandse Grand Prix. Of het dan Assen, Zandvoort of een compleet nieuw circuit is maakt de meeste fan niets uit. Formule 1 op Zandvoort? Dan moet er nog heel wat gebeuren.

Die conclusie trok ook Martin Brundle. De voormalig F1-coureur en tegenwoordig werkzaam voor Sky Sports was recent weer in de Nederlandse duinen. Daar reed hij in oude bolides over het circuit. Is een terugkeer van de F1 op Zandvoort realistisch?

"Er moet heel wat gebeuren. Ik vind het een mooi circuit, maar de sport heeft zichzelf ontwikkeld. Circuits zijn veel groter geworden en op Zandvoort is dat niet mee veranderd. De pits, de paddock, de uitloopstroken en de toegang tot het circuit zijn te klein," concludeert Brundle tegenover de Volkskrant.

Het is het bekende riedeltje aan tekortkomingen van het circuit en de toegangswegen naar Zandvoort toe. Circuitdirecteur Ronald Kleve kan ze voort dromen. Formule 1 leeft in Nederland en iedereen heeft er een mening over. De kosten zijn hoog, maar de aantrekkingskracht is gigantisch.

Kleve is niet onder de indruk van de mensen die zeggen dat het nooit gaat lukken. "Ik heb bij Disney gewerkt en als we daar geluisterd hadden naar de mensen om ons heen was het nooit wat geworden."

"Het  is zeker niet eenvoudig om de F1 naar Zandvoort te halen. We hebben daar een breed draagvlak voor nodig, met de steun van de provincie, gemeente en bedrijfsleven. Het zou erg gaaf zijn als we dat realiseren."

"Voor nu richten we de focus op dit weekend (Jumbo Racedagen red.), met hopelijk veel zon en enthousiaste fans."

Foto: Red Bull Contentpool

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen