Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

F1 toont spectaculair nieuw stratencircuit F1 GP Saoedi-Arabië

De Formule 1 strijkt dit jaar neer in Saoedi-Arabië, waar men in de straten Jeddah zal gaan racen. Het is een tijdelijke oplossing, die zodra dat kan wordt ingewisseld voor een volwaardig circuit dat op dit moment nog gebouwd wordt.

Behalve de Grand Prix van Nederland verschijnt ook de Grand Prix van Saoedi-Arabië neer. De eerste race in het land in het Midden-Oosten zal worden verreden in de straten van de op een na grootste stad van het land: Jeddah. Het is een tijdelijke oplossing, want in de toekomst zal overgeschakeld worden naar een circuit dat op dit moment nog gebouwd wordt. Tot aan vandaag wisten de Formule 1-teams en hun coureurs niet waar ze begin december aan toe zullen zijn als het circus voor het eerst neerstrijkt in Saoedi-Arabië. Na vandaag weten ze dat wel, want de organisatie heeft het circuit prijsgegeven waar op zal worden geracet. Als voorlaatste race van het seizoen kan het zomaar de doorslag geven in de titelstrijd, dus de teams zullen enorm benieuwd zijn geweest. Het circuit moet het snelste stratencircuit ooit in de Formule 1 worden, met gemiddelde snelheden van meer dan 250 kilometer per uur! Met 6.175 kilometer is het een zeer lang circuit, het op een na langste van de kalender. Alleen Spa-Francorchamps is langer. Vooral het aantal bochten springt in het oog. 27, eveneens meer dan welk huidig F1-circuit dan ook. Op plek twee staat het stratencircuit in Singapore, met 23 bochten. Er is ruimte voor wel 3 DRS-zones, maar het precieze aantal zal nog bekend worden gemaakt. Check hieronder het circuit.

1372473149745471488

Welcome to the fastest street circuit in #F1 . 📈 Average speeds of 250km/h+ ↪️ 27 corners 🌊 Stunning Red Sea backdrop This is Jeddah. This is the #SaudiArabianGP . pic.twitter.com/6jD37ZkEkp — Formula 1 (@F1) March 18, 2021

Viaplay
x
Max Verstappen grijpt naast prestigieuze prijs