© Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Fans komen dichter bij dan ooit tijdens de Grand Prix van Oostenrijk

04 jul. 2017 21:43 Ruud Dimmers 0 reacties
In een poging de Formule 1 dichter bij de fans te brengen, hebben de organisatoren van de Grand Prix van Oostenrijk en de Formule 1-organisatie de handen ineen geslagen. Tijdens de GP van Oostenrijk komend weekend kunnen de fans dichterbij de Formule 1 komen dan ooit tevoren.

Fans kunnen door gave initiatieven de sport van dichtbij meemaken

Zo krijgen drie fans de mogelijkheid om mee te rijden met Bernd Maylander in de Safety Car en mag één fan de race zelfs afvlaggen op zondag. Naast de uitverkorenen kunnen de andere fans genieten van het ‘gewone’ entertainment, dat elk jaar wordt opgetuigd door de organisatie.

Voor de rijdersparade, die op zondag vlak voor de race plaatsvindt, heeft de organisatie 22 jonge mascottes gezocht. Naar het voorbeeld van het voetbal zullen de kinderen de rijders begeleiden tijdens het rondje over het circuit. In de warm-up rijden er dit jaar ook negen Le Mans-bolides mee. Onder anderen Jean Alesi, Gerhard Bergher en Mark Webber zullen met de bolides over de baan scheuren in het voorprogramma van de Formule 1.

Speciale gast is dr. Helmut Marko. De topman van Red Bull zal in een Porsche 917K ook deelnemen aan de ‘Legends Parade’. In een soortgelijke bolide won Marko in 1971 de 24 uur van Le Mans.

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen