Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Feest én frustratie bij Haas na kwalificatie voor GP Singapore

Kevin Magnussen was een van de absolute sterren van de eerste seizoenshelft. De 25-jarige Deen kwam meermaals als nummer één in het zogenaamde 'B-kampioenschap' naar voren en haalde bovendien waardevolle punten binnen voor zijn renstal, Haas.

Na de zomerstop is het echter Romain Grosjean, de man die haast al afgeschreven leek. In Spa werd Grosjean zevende en op Monza reed hij als zesde over de meet. Die plaats werd hem afgenomen, maar ook in Singapore liet de Fransman zien het hard rijden met een F1-wagen nog niet te zijn verleerd.

"Ik heb volgens mij een sterk resultaat neergezet", glimlacht Grosjean, die zijn Haas op een achtste plaats neer wist te zetten. "In mijn laatste rondje had ik wel een beetje overstuur en daarmee heb ik een tiende of drie verloren. Al met al had ik dus nog een gooi naar de zevende plaats van Sergio Pérez kunnen doen. Het is jammer dat Kevin niet door het eerste segment heen kwam." Daar legt Grosjean direct de vinger op de zere plek. Magnussen sneuvelde in Q1, de Deen zal de Grand Prix van Singapore als zestiende aan moeten vangen. De voormalig McLaren- en Renault-coureur had geen idee waar het aan lag. "Ik kom gewoon een seconde tekort. Het zit 'm niet alleen in de kwalificatie, maar in het totaalplaatje. Ik krijg het gewoonweg niet voor elkaar. Het is super frustrerend", baalt de Deen. Haas' grote concurrent Renault kwam tot een tiende (Nico Hülkenberg) en een twaalfde (Carlos Sainz) plaats. In de strijd om het constructeurskampioenschap heeft Haas tien punten minder dan Renault.h

Viaplay
x
Hulkenberg 'Op weg naar nieuw F1-team'