Felipe Massa: 'Alonso kan beter stoppen met de Formule 1'

16 jun. 2017 19:10 Redactie

Felipe Massa denkt dat Fernando Alonso meer kans maakt buiten de Formule 1


Felipe Massa, de voormalig teamgenoot van Fernando Alonso bij Ferrari, is van mening dat de Spanjaard zijn heil beter buiten de Formule 1 kan zoeken. Met McLaren gaat Alonso volgens Massa geen wedstrijden winnen en met de huidige reglementen wordt het voor Alonso ook lastig.

Felipe Massa vergelijkt de huidige Formule 1-regels met die uit de jaren '80, toen de bolides ook flink werden getuned. Dit zorgde ervoor dat regelmatig de beste wagen in plaats van de beste coureur won, omdat de coureur te weinig invloed had. Ook nu is dat het geval vindt Massa, wat een nadeel is voor Alonso.

"De Formule 1 van nu is vergelijkbaar met de jaren '80", zegt Massa tegen het Spaanse El Confidencial. "Met Liberty Media gaat het commercieel gezien wel een stuk vooruit, maar qua regelgeving blijft het voorlopig hetzelfde. De coureurs maken niet het verschil, maar de wagens", is Massa van mening.

"Fernando is juist een coureur die het verschil kan maken, maar de reglementen staan tot en met 2020 vast. Hij heeft het duidelijk niet naar zijn zin momenteel, dus misschien moet hij zijn heil zoeken buiten de Formule 1", aldus Massa.

Ook Alonso zelf lijkt te hinten op een vertrek uit de Formule 1. Vooral de voorspelbaarheid is een doorn in het oog van de Spanjaard. "In de Formule 1 zoekt iedereen controverse. Iedereen kijkt al jaren vooruit en niet naar het heden, omdat je toch al weet wie er waar rijdt", is Alonso kritisch.

Foto: Williams F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen