Felipe Massa denkt nog niet aan stoppen

24 mei 2017 08:01 Redactie

Felipe Massa plakt er misschien nog een jaar aan vast


Het was wellicht de meest opmerkelijke 'comeback' van de afgelopen tijd. Felipe Massa, net een paar maanden met pensioen, besloot op uitnodiging van Williams weer achter het stuur te kruipen van een Formule 1-bolide. De 'rentree' bevalt Massa tot nu toe prima. De Braziliaan denkt er zelfs aan om nog een jaartje door te gaan.

Felipe Massa mocht zijn opmerkelijke 'comeback' maken door het vertrek van Valtteri Bottas. De Fin mocht het gat bij Mercedes opvullen, dat wereldkampioen Nico Rosberg achter liet na zijn plotselinge aankondiging om er mee te stoppen. Zodoende mocht Felipe Massa plaatsnemen in de Williams, met de 18-jarige Lance Stroll als teamgenoot.

Tot nu toe laat Massa zijn teamgenoot alle hoeken van de baan zien. Alle punten die Williams tot nu toe behaalde (18) werden door Massa behaald en in alle wedstrijden eindigde Massa voor Stroll. Massa heeft dan ook het gevoel dat het hem nog prima af gaat in 2017. "Als alles zo goed blijft gaan, ga ik zeker nadenken om er nog een jaartje aan vast te plakken", laat Massa weten aan het Duitse Auto, Motor und Sport.

Een van de redenen om na te denken over een langer verblijf is de komst van Paddy Lowe naar Williams, die overkwam van Mercedes. De Technisch Directeur brengt structuur in de organisatie en daardoor zet het team grote stappen, is Massa van mening. "Wat Paddy doet is het uniformeren van de verschillende afdelingen. Hiervoor was er nog wel eens onenigheid tussen de verschillende afdelingen en dan wilden ze allebei gelijk hebben. Dat is nu veranderd", vertelt Massa tegenover het Braziliaanse UOL Grande Premio. "Nu zitten de afdelingen op één lijn en zijn we een hecht team", voegt hij daar nog aan toe.

Foto: Williams F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen