Felipe Massa gaat jonge Stroll onder zijn hoede nemen

08 mrt. 2017 10:14 Redactie

Massa neemt begeleidende en beschermende rol voor Stroll op zich


Lance Stroll kan rekenen op de steun van zijn ervaren teamgenoot Felipe Massa. Stroll kende een lastige eerste testweek, waarin hij tot drie keer toe schade reed. Het imago van 'miljonairszoon' blijft erg aan hem kleven.

Het Formule 1 team van Williams gooide het testprogramma voor de tweede week om. Ervaren rot Felipe Massa mag tijdens de eerste twee dagen in actie komen. Gisteren liet de Braziliaan direct zien waartoe Williams in staat is, door de snelste tijd van de dag te noteren. Bovendien stonden er 168 ronden achter de naam van Massa. 

"Ik kan me niet herinneren dat ik ooit eerder zoveel ronden op één dag heb gereden! Ik ben in topconditie en klaar voor het nieuwe seizoen." liet de Williams coureur weten.

Massa wierp zich nadrukkelijk op als mentor voor zijn jonge teamgenoot Lance Stroll. De 18-jarige Canadees maakt dit seizoen zijn Formule 1 debuut en had het vorige week erg zwaar. 

"Het is een lastig seizoen om te debuteren. Vorig seizoen was er minder donforce en was het fysiek minder intensief. Dat was makkelijker geweest voor Lance. De auto's zijn lastig te besturen dit seizoen."

"Lance moet nog veel leren en hij moet kilometers maken in de auto om deze beter te begrijpen. Het team en ik zullen hem daarbij helpen."

Williams verloor vorige week veel tijd door een gebrek aan reserveonderdelen. Dat was volgens Massa niet alleen te wijten aan Stroll: "Het is niet alleen zijn schuld. Het team had ook te weinig reserveonderdelen bij zich. Als die er wel waren geweest dan waren we zo de baan weer op. We moeten hem daarom ook niet bekritiseren, maar helpen en de tijd geven die hij nodig heeft."

Ondanks de snelste tijd van gisteren verbindt de Braziliaan daar geen conclusies aan. "We zitten niet op eenzelfde niveau als Mercedes. We hopen dat we mee kunnen strijden voor de podiumplaatsen."

Foto: Williams F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen