Felipe Massa hoopt op competitieve race door regen

06 apr. 2017 12:08 Redactie

Felipe Massa hoopt op regen in China


Tijdens de eerste Grand Prix van het jaar was het gat tussen Felipe Massa (6e) en Max Verstappen (5e) immens. Massa keek aan het eind van de wedstrijd tegen een achterstand van zo’n 50 seconden aan en kon een top klassering dan ook wel vergeten. In China hoopt Massa op wat hulp van de weergoden om de aansluiting bij de top drie teams te krijgen.

De vooruitzichten voor Massa zijn gematigd positief. De voorspellingen lopen wat uiteen, waardoor het nog koffiedik kijken is. Toch is Massa ook voorzichtig, aangezien Williams de ‘regentest’ in Barcelona moest overslaan omdat Lance Stroll de auto de dag ervoor had beschadigd. “Het zou de eerste keer worden in de regen met deze wagen. We moeten er zonder verwachtingen in gaan en zoveel mogelijk proberen te leren. Volgens de laatste voorspelling wordt het flink nat, dus we moeten voorbereidt zijn”, zei Massa in aanloop naar de Chinese Grand Prix.

Met een beetje geluk valt er wat regen én is de auto competetief in de regen. Mocht dat zo zijn, dan is Felipe Massa uiterst tevreden. “Ik hoop echt dat we hier competitief kunnen zijn in de regen, hopelijk zijn we een stuk beter dan de afgelopen drie jaar in de regen. De voorkant is flink verbeterd, dat komt goed van pas in de regen”, aldus de Braziliaan.

Voorlopig is het allerminst zeker dat er zondag regen zal vallen. Dat het op de zondag gaat regenen is wel duidelijk, maar de vraag is nog of deze regen voor, tijdens of na de wedstrijd zal vallen. Benieuwd naar het weerbericht voor het gehele weekend? Klik dan hier voor onze weerupdate.

Foto: Williams F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen