Felipe Massa houdt alle opties open voor 2018

05 jun. 2017 07:45 Redactie

Massa sluit contractverlenging voor 2018 niet uit


Felipe Massa is wellicht de rijder met de kortste pensionering ooit in de Formule 1. De Braziliaan kondigde namelijk in 2016 zijn pensioen aan maar stond bij de openingsrace in Australië in 2017 gewoon weer aan de start.

In een uitgebreid interview met Motorsport-Magazin gaat Massa dan ook in op de vraag waarom hij terugkeerde in de Formule 1.

"Tja, uiteindelijk doe ik natuurlijk datgene waar ik van hou. Ik doe precies dat waar ik altijd van gedroomd heb. Ik ben hier omdat ik de kans kreeg om door te gaan. Met het team dat mij ongelofelijk respecteert. Ik geloof ook echt dat ik nog steeds belangrijk voor het team kan zijn en mijn deel kan bijdragen aan de verdere ontwikkeling. Dat gevoel is geweldig, gewoon dat doen wat ik graag wil en waar ik ontzettend van geniet. Waarom zou ik dan stoppen?"

Vorig jaar vierde Massa tijdens zijn thuisrace al zijn afscheidsfeestje met zijn fans. Hoewel zijn fans blij zijn dat hij weer actief is in de Formule 1, zijn er ook genoeg fans die zijn beslissing om terug te keren niet begrijpen. Massa zelf vindt het vrij normaal dat hij terug gekomen is op zijn beslissing.

"Ik heb gezegd dat ik stopte omdat ik mij geen kans meer zag om zo te racen als ik wilde. Maar toen deed die kans zich alsnog voor. Nu race ik eindelijk zoals ik dat had gehoopt. Dat heb ik altijd al zo geroepen. Al vanaf mijn begintijd bij Williams heb ik gezegd dat als ik er niet meer volledig van geniet dat ik dan zou stoppen. Dat heb ik toen ook gedaan. Nu is echter alles compleet anders."

Massa benadrukt dat hij zich nog steeds competitief genoeg voelt om de strijd aan te gaan.

"Ik ben nog steeds competitief. Daarnaast ben ik ervan overtuigd dat ik belangrijk ben voor het team. Als ik dat gevoel niet meer heb, geloof mij, dan besluit ik om te stoppen."
Foto: Williams F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen