Felipe Massa overweegt nog een jaartje Formule 1

12 mei 2017 06:55 Redactie

Felipe Massa misschien nog een jaartje langer bij Williams


Aanvankelijk kondigde Felipe Massa vorig jaar zijn pensioen aan, maar toen kersverse wereldkampioen Nico Rosberg stopte, veranderde alles. Bottas vertrok naar Mercedes en Claire Williams zag maar één oplossing en dat was Massa terughalen.

Lang hoefde Felipe Massa over het voorstel van Williams niet na te denken. De Braziliaan besloot om zijn pensioen een jaartje op te schuiven en is daardoor ook dit Formule 1 seizoen gewoon van de partij. Samen met debutant Lance Stroll vormt hij de huidige line-up van Williams. Dat Massa nog steeds competitief is, blijkt wel uit het feit dat hij inmiddels al achttien punten bij elkaar heeft gesprokkeld.

Massa liet in Barcelona aan Autosport.com weten dat hij er over denkt om er nog een jaartje aan vast te plakken.

"Het is een goed seizoen voor mij tot nu toe, het gaat lekker," aldus de 36-jarige Williams coureur. "Die lijn wil ik nu doortrekken. Ik ben met mijn gedachten nog niet echt bij volgend jaar. Ik focus me op het heden en dan zien we vanzelf wel hoe het zich ontvouwt. Voor nu beleef ik plezier aan wat ik doe. Als ik competitief blijf en ervan geniet, misschien ga ik dan wel door inderdaad."

Van de afgelopen vier races eindigde hij drie keer in de top 10. Massa is er vooral op gebrand om deze lijn voort te zetten.


"Ik probeer gewoon mijn best te doen. Geen druk, gewoon genieten. De auto is iets beter dan wat we vorig jaar hadden. Het is altijd leuker als de wagen je in staat stelt om aardige resultaten neer te zetten. En wanneer alles dan meezit, kun je mooie dingen laten zien. Ik ben zeer tevreden over mijn performance dit seizoen tot nu toe."
Foto: Williams F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen