Felipe Massa: "Stroll moet snel punten scoren voor Williams"

27 apr. 2017 19:00 Redactie

Massa erkent dat Williams het lastig heeft in strijd om P4


Felipe Massa is op dit moment de enige rijder die punten heeft gescoord voor het team van Williams. Zijn jongere teamgenoot Lance Stroll is er nog niet in geslaagd om een race uit te rijden.

Stroll had ongetwijfeld zijn debuut in de Formule 1 graag anders gezien. De jonge Canadees weet dat hij algemeen wordt gezien als het rijkeluiskind dat dankzij de goed gevulde portemonnee van zijn vader een stoeltje bij Williams heeft bemachtigd. Goede resultaten zouden de critici de mond snoeren maar tot nu toe heeft Stroll nog geen punt gescoord. Sterker nog, hij heeft zelfs nog geen race uitgereden. In Australië viel hij uit met een motorprobleem en zowel in China als in Bahrein werd hij aangetikt door een andere coureur waardoor hij zijn race moest staken.

Het team van Williams heeft zich echter ten doel gesteld om te strijden voor de vierde plaats in het kampioenschap. Op dit moment bezetten ze de vijfde plaats met slechts één punt achterstand op Force India. Een gering verschil maar toch hoopt Felipe Massa dat Stroll vanaf dit weekend in Rusland de stijgende lijn te pakken krijgt.

"Nadat hij zijn eerste race gefinisht is, zal hij vertrouwen gaan voelen. Dan zal hij ongetwijfeld verdere progressie boeken en ook punten gaan scoren. Dan kunnen we misschien ook meedoen om de vierde plaats. Andere teams hebben twee rijders die punten scoren, terwijl ik bij Williams de enige ben."

Als ervaren coureur weet Massa als geen ander hoe hard de kritiek kan aankomen. Volgens hem is het dan ook het beste dat zijn jonge teamgenoot dit links laat liggen.

"Hij moet zijn koppie erbij houden, niet naar de media luisteren en erin geloven dat het goed komt."
Foto: Williams F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen