Felipe Massa tipt Vettel als titelkandidaat

02 apr. 2017 11:41 Redactie

Massa vindt dat Sebastian Vettel weer de oude vechtlust heeft


Al tijdens de wintertesten in Barcelona kwam Ferrari sterk voor de dag. Regelmatig waren ze bovenin de tijdenlijsten terug te vinden. Ook in Australië zat Ferrari er vanaf het eerste moment goed bij. Het resulteerde uiteindelijk in de eerste overwinning sinds anderhalf jaar.

Een flinke opsteker voor de Italiaanse renstal dat vorig jaar het slechts met een sporadische podiumplaats moest doen. Ook Vettel raakte naarmate het seizoen vorderde steeds geïrriteerder. Al in Abu Dhabi tijdens de laatste race van het vorige seizoen zagen we een glimp van de oude Vettel terug. In Australië wist de Duitser deze lijn door te zetten en won hij overtuigend de eerste race van het seizoen.

Ook Felipe Massa denkt dat Sebastian Vettel dit jaar een serieuze gooi naar zijn vijfde wereldtitel kan doen.

"De Ferrari 2017-auto is meteen competitief en ik geloof echt dat Ferrari het kampioenschap kan winnen. Mercedes heeft misschien wel een iets snellere auto, maar Sebastian Vettel heeft laten zien dat hij weer helemaal terug is. Elk foutje van Mercedes zal hij uitbuiten, hij is echt weer een kandidaat voor de titel."

Drie jaar op rij werd de Formule 1 gedomineerd door Mercedes. Dit jaar was de schreeuw om meer competitie dan ook sterker dan ooit. Nu Ferrari zo sterk uit de startblokken is gekomen, lijkt er een echte strijd te gaan komen. Een ontwikkeling wat ook Massa een goede zaak vindt.

"Het is mooi om te zien dat er weer een team met Mercedes kan wedijveren om de winst. Het is niet leuk en niet goed voor de sport als één team blijft winnen."
Foto: Ferrari F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen