Felipe Massa: "Williams is klaar voor de strijd met Red Bull"

13 apr. 2017 19:40 Redactie

Felipe Massa ervan overtuigd dat Williams gat met Red Bull overbrugt


Na twee races staat het team van Williams momenteel op de zesde plaats in het kampioenschap. De strijd om de vierde plaats met Toro Rosso en Force India ligt nog volledig open.

Toch heeft Felipe Massa er het volste vertrouwen in dat zijn team dit seizoen een belangrijke stap voorwaarts kan zetten. Sterker nog, hij gaat er zelfs van uit dat Williams kan strijden met Red Bull Racing voor 'best of the rest'. Williams beschikt natuurlijk over een Mercedes krachtbron waardoor ze over het algemeen over een hoge topsnelheid beschikken. Of dat echter voldoende is om  Verstappen en Ricciardo dusdanig onder druk te zetten, is natuurlijk afwachten.

In de eerste twee races was het verschil vooral in de race enorm groot. Massa kwam weliswaar in Australië knap als zesde achter Verstappen over de finish maar het verschil bedroeg ruim 50 seconden. In China, onder de natte omstandigheden, kwam Massa helemaal niet in het stuk voor terwijl zijn jongere teamgenoot noodgedwongen vanwege een incident met Perez moest opgeven.

Massa zelf laat in zijn column voor Motorsport.com echter weten dat Williams klaar is voor de strijd met Red Bull.

"In Shanghai zagen we Red Bull terugkeren op het podium. Op dit moment is de achterstand naar hen onoverbrugbaar, maar ik denk dat het gat in één of twee races gedicht kan worden. "
Foto: Williams F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen