Felipe Massa

Laatste Formule 1 nieuws over Williams-coureur Felipe Massa 

Felipe Massa behoort tot één van de oudgedienden in de formule 1. Hij maakte al in 2002 zijn debuut in de formule 1 en kwam toen uit voor het team van Sauber-Petronas. Zijn beste klassering was een vijfde plaats tijdens de GP van Spanje.

In 2003 zien we Massa niet terug op de grid in de formule 1. Hij is dan de officiële testrijder voor het team van Ferrari. In 2004 keert hij dan terug in de formule 1 en rijdt hij opnieuw voor Sauber. Ook blijft hij werkzaam als testrijder voor Ferrari.

Begin 2006 maakte hij dan de grote overstap naar Ferrari en verving hij Rubens Barrichello. Hij wordt dan de tweede rijder naast Michael Schumacher. Massa presteert in zijn eerste jaar direct goed en wint zowel de GP van Turkije als zijn thuisrace in Brazilië.

Massa rijdt in totaal acht seizoenen voor de Italiaanse renstal waarbij het jaar 2008 zijn beste jaar was voor Ferrari. Ondanks dat het er niet naar uitzag, vocht hij in 2008 tot in de laatste race voor de wereldtitel. De strijd tussen hem en Lewis Hamilton was ongekend spannend waarbij Massa zelfs virtueel het kampioenschap even in handen had totdat Hamilton alsnog Timo Glock vlak voor het einde inhaalde waarna de Brit er met de wereldtitel vandoor ging.

Het jaar 2009 was in alle opzichten een slecht jaar voor Massa. Ferrari presteerde slecht waardoor podiumplaatsen schaars waren. Het absolute dieptepunt kwam tijdens de kwalificatie voor de GP van Hongarije waarin Massa zwaargewond raakte. Hij raakte bewusteloos toen een afgebroken veer van de wagen van Barrichello tegen zijn helm klapte. Met zware verwondingen werd hij naar het ziekenhuis afgevoerd en daar in een kunstmatige coma gehouden. Uiteindelijk herstelde Massa goed maar hij kwam in 2009 niet meer in actie in de formule 1.

In de periode van 2010 tot en met 2013 maakte Massa geen indruk bij Ferrari waarna hij in 2014 de overstap maakte naar Williams. In 2014 behaalde hij direct voor Williams drie podiumplaatsen en wel in Italië, Brazilië en Abu Dhabi.

Ook in 2015 stond hij nog op het podium in Oostenrijk en Italië maar kende hij verder geen goed jaar. Ook 2016 was bepaald geen goed jaar op sportief gebied voor Massa. Hij kwam geen enkele keer in de buurt van het podium. Tijdens de GP van Italië maakte hij dan ook bekend dat hij aan het einde van 2016 zou stoppen met de formule 1.

Echter, na de plotselinge promotie van zijn teamgenoot, Valtteri Bottas, naar Mercedes, doet Williams opnieuw beroep op Massa. Massa besluit inderdaad om zijn pensioen nog met een jaar uit te stellen.

In 2017 vormt hij samen met debutant, Lance Stroll, het rijdersduo voor Williams.

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen