Fernando Alonso: 'Dit is de beste ervaring uit mijn carrière!'

29 mei 2017 06:58 Redactie

Fernando Alonso baalt van uitvallen, maar is blij met de ervaring


Fernando Alonso was één van de grote smaakmakers tijdens de Indy 500. De Spanjaard, die voor het eerst meedeed aan de prestigieuze race, viel in positieve zin op door zijn agressieve rijgedrag en lag meerdere ronden aan de leiding.

Helaas voor Alonso viel hij uit met een zeer bekend probleem. Zijn Honda-motor gaf met zo'n twintig ronden te gaan de geest, waardoor het Indy 500 avontuur erop zat voor Alonso. "Ik hoorde een plof op het rechte stuk en toen wist ik meteen dat het foute boel was. Het is doodzonde, want we hadden hoog kunnen eindigen vandaag", was zijn eerste reactie.

Na zijn uitvallen kreeg Alonso een staande ovatie van het publiek, dat van hem genoten had. "De hele dag was een bijzondere en gave ervaring, de beste uit mijn carrière. Van de presentatie tot de start en het rijden, alles was heel bijzonder om mee te maken. Het ging ook heel goed, we reden zelfs vooraan. Het is heel fijn om weer eens competitief te racen", aldus Alonso.

Na een goed debuut was de logische vraag natuurlijk of Alonso terugkeert in de IndyCar. Uitsluiten doet Alonso dat niet, maar de Spanjaard heeft er zeker oren naar. "Het is heel vroeg om nu al te zeggen dat ik terugkeer, maar als het kan laat ik de kans zeker niet schieten. Ik voelde me competitief en als ik terugkeer dan weet ik nu wat me te wachten staat. Het was in ieder geval een geweldige ervaring. Ik wil iedereen bedanken die geholpen heeft om dit te bewerkstelligen, het was geweldig", besluit Alonso.

Foto: McLaren Honda Andretti

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen