Fernando Alonso kan fluiten naar plaats bij Porsche

20 apr. 2017 07:31 Redactie

Porsche maakt geen ruimte voor Fernando Alonso


De geruchten dat Fernando Alonso deelneemt aan de 24 uur van Le Mans in 2018 zijn hardnekkig. De Spanjaard zou zijn zinnen hebben gezet op een stoeltje bij het team van Porsche.  De Duitse autofabrikant maakt echter geen ruimte voor de Spanjaard.

Porsche-baas Andreas Seidl is tevreden met zijn huidige line-up en wil daar niets aan veranderen om zo ruimte te maken voor Fernando Alonso. Hoewel Alonso volgt Seidl een interessante coureurs is, heeft het team geen ruimte voor de Spanjaard momenteel. Was Alonso wat eerder gekomen, dan had hij wellicht wel een kans gemaakt volgens Seidl.

"We hebben op dit moment zes coureurs, waar we stuk voor stuk tevreden mee zijn. We zijn van plan om nog een lange tijd door te gaan met deze coureurs, dus op de korte termijn hebben wij geen plaats. Fernando is een interessante coureur en als hij twee jaar eerder was gekomen dan hadden we misschien iets kunnen betekenen. Maar op dit moment zitten we vol en we gaan ook geen derde auto inzetten", aldus Seidl.

Fernando Alonso zal dus een ander team moeten strikken, wil hij zijn 'Triple Crown' winnen. Hiervoor moet Alonso naast de Grand Prix van Monaco (die hij al eens gewonnen heeft) ook de Indy500 én de 24 uur van Le Mans winnen. In mei maakt Alonso zijn debuut in de IndyCar tijdens de Indy500, maar een éénmalige deelname aan de LMP1-klasse (de hoogste klasse in het langeafstandsracen) tijdens de 24 uur van Le Mans zit er dus nog niet in voor de Spanjaard.

Foto: McLaren F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen