'Fernando Alonso gaat meer inhalen dan in zijn hele F1-carrière!'

23 apr. 2017 08:15 Redactie

IndyCar-coureurs zijn blij met komst Fernando Alonso


Over een maand is het zover: Fernando Alonso zal dan gaan deelnemen aan één van de meest legendarische autosportwedstrijden ter wereld, de Indy500. Dit weekend rijden de IndyCar-coureurs op het Barber Motorsports Park in Birmingham, Alabama. Tijd om even te polsen hoe de huidige coureurs denken over de (eenmalige) overstap van Formule 1-coureur Fernando Alonso.

Helio Castroneves, die zelf de Indy500 al drie keer won, is heel blij dat er een man met 'status' richting de IndyCar komt. "Fernando heeft een grote status bereikt binnen de autosport, het is prachtig om zo'n grote persoonlijkheid te begroeten in de IndyCar. Hij zal het gezien zijn kwaliteiten ongetwijfeld goed gaan doen, maar ik zal er alles aan doen om hem voor te blijven!", klinkt het strijdvaardig.

Oudgediende Oriol Servia, die dit seizoen enkel aan de Indy500 zal deelnemen, waarschuwt zijn landgenoot. Tegenover persbureau Reuters zegt hij: "Als je in Europa bent opgegroeid heb je geen flauw idee wat de Indy500 inhoudt. Het is riskant en levensgevaarlijk, maar ik heb vertrouwen in Alonso. Hij is super getalenteerd en houdt van snelle bochten, dus dat moet goed komen in Indianapolis."

Graham Rahal, zoon van de eenmalig Indy500-winnaar Bobby Rahal, benoemt de positieve kanten van een deelname van de Indy500. Waar er in de Formule 1 soms een gebrek is aan inhaalacties, is op voorhand al duidelijk dat de Indy500 er meer dan genoeg heeft. "Fernando Alonso gaat in ieder geval in één wedstrijd vaker inhalen dan in zijn gehele Formule 1-carrière!", grapt Rahal.

De 101ste editie van de Indy500 wordt, net als de Grand Prix van Monaco, verreden op zondag 28 mei.

Foto: McLaren F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen