Fernando Alonso gaat vanavond voor pole voor de Indy 500

21 mei 2017 20:30 Redactie

Alonso vol zelfvertrouwen voor kwalificatie Indy 500


Kan Fernando Alonso voor een verrassing zorgen? De snelle Spanjaard plaatste zichzelf als zevende voor de 'fast nine shootout' waarin de negen snelste coureurs strijden om de pole.

Alonso was goed onderweg tijdens de pre-kwalificatie op de zaterdag en was zelf redelijk tevreden met zijn resultaat. Het kan nog sneller liet de McLaren-coureur weten.

"Kort maar intens", zo beschreef hij zijn kwalificatie. Bij de Indy 500 wordt van een run van vier ronden de gemiddelde snelheid genomen.

"Doordat het vanmorgen regende hadden we maar een kans vandaag. Ik ben nog niet helemaal tevreden over de run zelf en kan me nog wat verbeteren. Iedere ronde hier moet je gebruiken om te leren en te verbeteren. Het gaat om details."

"De auto voelde de hele week al super aan en dat gaf met het vertrouwen om de limiet op te zoeken. Hopelijk kunnen we tijdens de 'fast nine' het maximale uit de auto halen. Ik geloof dat er nog meer in zit, op zaterdag haalde ik 90%."

Mocht Fernando Alonso het lukken om de pole te behalen dan zou dat een regelrechte sensatie zijn. Tussen 22:00 en 24:00 komt de Spanjaard in actie.

Foto: McLaren Honda Andretti

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen