Fernando Alonso geslaagd voor rookie test

03 mei 2017 18:55 Redactie

Fernando Alonso mag nu officieel deelnemen aan de Indy 500


Formule 1 coureur Fernando Alonso onderging vandaag zijn vuurdoop in een Indycar. De verplichte rookietest vormde geen probleem voor de Spanjaard. 

Voor het eerst kwam Fernando Alonso in actie in een Indycar. Op de Indianapolis Motor Speedway onderging de Spanjaard zijn vuurdoop. De Andretti-Honda werd eerst warm gereden door Marco Andretti die de shakedown uitvoerde. Vervolgens nam Alonso zelf plaats.

Langzaam bouwde Alonso de snelheid op en uiteindelijk legde hij 51 ronden af. Uiteindelijk moest Alonso minimaal vijf opeenvolgende ronden afleggen met een gemiddelde snelheid van 220 MPH. Dat lukte Fernando zonder problemen waarmee hij voldoet aan de deelname eisen voor de Indy 500. De snelste ronde van 2016 was tijdens de race liefst 225 MPH en tijdens de kwalificatie 230 MPH.

McLaren-teambaas Zak Brown toonde zich erg enthousiast: "Dit is zo cool! Ik voel me net een fan en we zijn allemaal dolenthousiast!"

"Fernando is erg enthousiast, het is net een klein kind. Hij heeft waarschijnlijk al 25 keer de Indy 500 gekeken. Zo keek hij de hele race via de onboardcamera's van Ed Carpenter. Ik heb hem nog nooit zo blij gezien." 

Fernando Alonso zelf genoot van zijn eerste kennismaking: "Het was tof! Een goede manier om de snelheid op te bouwen. Nu begint het serieuze werk."

Op dit moment rijdt de McLaren coureur weer op de Indianapolis Motor Speedway, waar hij bezig is met het middagprogramma van zijn testdag. Fernando heeft zo juist zijn snelste ronde verbeterd naar 221 MPH.

Foto: McLaren F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen