Fernando Alonso heeft wat goed te maken in Bahrein

12 apr. 2017 15:16 Redactie

Alonso: 'Ik push maximaal zodra ik de pitbox uit rij'


De Grand Prix van Bahrein 2016 ging voorbij aan Fernando Alonso. Als gevolg van zijn crash in Melbourne dat jaar moest hij verstek laten gaan. Dit seizoen rijdt de Spanjaard ijzersterk, maar door technische problemen staat de teller nog op nul punten.

"Ik kijk uit naar de GP van Bahrein, zeker nadat ik de race vorig jaar moest missen. Aan het circuit bewaar ik goede herinneringen met drie zeges en racen in het donker geeft een extra dimensie. Het is een lange en zware race, waarmee betrouwbaarheid voor McLaren op de eerste plaats komt. We moeten ons wapenen tegen de zware condities die de woestijn met zich meebrengt, alvorens we kunnen denken aan presteren."

Zowel tijdens de GP van Australië als de GP van China viel Alonso uit terwijl hij in de punten reed. Met name in China was de Spanjaard nagenoeg verzekerd van een uitstekend resultaat.

"In Shanghai reden we op een veelbelovende prestatie voordat we uitvielen. Onze snelheid was veel beter dan we verwacht hadden en ik ben blij als we ook in Bahrein kunnen verrassen. Het wordt wederom een uitdaging voor ons met de lange rechte stukken die in ons nadeel zijn."

"Slijtage van de remmen en het brandstofverbruik zijn hoog. Door de afnemende temperaturen tijdens de race is het erg lastig om de juiste set-up voor de auto te vinden. Ik push wederom en wil het maximale uit onze auto halen. Iedere keer dat ik de box verlaat geef ik alles en dat zal in Bahrein niet anders zijn."

Foto: McLaren F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen