Fernando Alonso haalt uit naar Formule 1

09 jun. 2017 10:59 Redactie

Alonso vindt Formule 1 te voorspelbaar


Fernando Alonso genoot met volle teugen van de Indy 500. De Spanjaard maakte zijn debuut in de bekendste race van het jaar en roemde na afloop het evenement. De Formule 1 kan er volgens hem nog veel van leren.

Wekenlang was Alonso bezig met zijn Indy 500 debuut. De McLaren-coureur kreeg een mooie kans bij het topteam van Andretti en omarmde het evenement. Bij zijn terugkeer in de F1 in Canada blikte hij terug, maar deelde hij ook een gevoelige sneer uit naar de Formule 1. De teams zijn veel teveel bezig met hun eigen belang, iets dat onder andere duidelijk wordt bij de levering van motoren.

"Bij de Formule 1 zijn er teveel zakelijke belangen. Iedereen vecht onderling een oorlog uit en achter de woorden van mensen zit altijd iets achter. Dat is in veel topsporten het geval, zoals voetbal en tennis."

"Kijk naar deze persconferentie. Niemand vraagt iets over de GP van Canada, omdat men de uitslag toch al weet. Mensen stellen me alleen vragen over wat ik bij andere evenementen wil doen."

"De reden hiervoor is dat de uitslag toch al bijna vast staat. De eerste vijftien coureurs kan je zo opschrijven voor zondag en al afdrukken in de krant. De Formule 1 is veel te voorspelbaar, waardoor we alleen nog maar praten over de toekomst en niet over het heden."

Onderlinge verschillen in de Formule 1 zijn tegenwoordig gigantisch. Force India, momenteel het vierde team, geeft twee seconden per ronde toe op Mercedes en Ferrari. Het Red Bull Racing team van Max Verstappen gaf in de eerste races vaak een seconde per ronde toe. De voorspelbaarheid waarover Fernando Alonso spreekt is een van de grootste problemen van de F1. Dit gekoppeld aan het geringe aantal inhaalacties, zorgt voor veel onvrede bij de fans. In drie van de zes races waren er dit jaar niet meer dan drie inhaalacties gedurende de gehele race.

Foto: McLaren F1

 

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen