Fernando Alonso haalt uit naar Ralf Schumacher

13 jun. 2017 11:01 Redactie

Alonso en Ralf Schumacher ruziën over kartbaan


De woorden van Ralf Schumacher over de kartbaan van Fernando Alonso schoten bij de Spanjaard in het verkeerde keelgat. De voormalig F1-coureur zou alleen maar uit zijn op aandacht en geld.

Afgelopen weekend vond het Europese kart kampioenschap plaats op de Fernando Alonso Karting Campus. Dit tot groot ongenoegen van voormalig F1-coureur Ralf Schumacher. De Duitser verscheen aan de start met zijn KSM team, maar deed openlijk zijn beklag over het circuit.

"Voor het eerst sinds ik weer terug ben in de karting voelt een circuit helemaal verkeerd aan", aldus Schumacher. De baan zou de karts beschadigen en een gevaar zijn voor de gezondheid van de coureurs. Een opmerking die gevoelig ligt aangezien in april een 11-jarige karter overleed na een ongeval op de kartbaan.

Fernando Alonso heeft geen goed woord over voor zijn voormalig concurrent in de Formule 1. Hij verwijt de Duitser dat hij alleen maar uit is op aandacht en jaloers is.

"Ik denk dat Ralf wat te lang uit het nieuws is geweest en publiciteit wil. Hij heeft zelf ook een kartbaan waarop hij het Europese kampioenschap wilde organiseren, maar waarschijnlijk was de FIA niet blij met zijn baan."

"Volgens mij is Ralf de enige die schade rijdt, misschien moet hij zijn coureurs maar eens leren dat ze op de baan blijven."

Alonso speculeerde dat Schumacher geld nodig heeft: "Misschien raakt zijn geld op..."

Foto: McLaren F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen