Fernando Alonso: 'Had kunnen winnen!'

26 jun. 2017 07:15 Redactie

Fernando Alonso scoort eerste punten dit seizoen


McLaren-Honda is na acht wedstrijden eindelijk van de hatelijke 'nul' af. Fernando Alonso scoorde in een knotsgekke Grand Prix in Azerbeidzjan twee punten door als negende te eindigen.

Een knappe prestatie, zeker gezien het feit dat het circuit in Baku de McLaren totaal niet ligt. Alleen al op het rechte stuk verloren Alonso en Vandoorne zo'n halve seconde ten opzichte van de mannen om hen heen in de kwalificatie. Ook in de race werden de mannen van McLaren soms om de oren gereden op het rechte stuk, maar door de chaos in de bovenste regionen kwam Alonso toch in de punten terecht.

Na afloop van de Grand Prix was Alonso dan ook zeer tevreden. "Ik ben heel blij met deze punten. Zeker omdat we ze halen op een circuit waar inhalen moeilijk is, zeker voor ons", begint hij. "We moesten als negentiende starten na een heleboel gridstraffen en onze wagen was verre van competitief.  Hoe meer de wedstrijd vorderde, hoe beter het ging. We zijn uit de penarie gebleven en daardoor kunnen we nu feestvieren", klonk het vrolijk.

Opvallend genoeg was Alonso van mening dat de negende plaats niet het maximaal haalbare was. Hoewel het al een klein wonder genoemd mag worden dat Alonso punten heeft gepakt in Baku, dacht de Spanjaard aan iets meer dan een negende plaats. "Ik denk dat we voor het podium hadden kunnen vechten, wellicht zelfs voor de zege. Ik reed na de herstart achter Daniel Ricciardo en daarna vielen er heel wat mannen weg. Eerst Hamilton, toen Vettel en daarvoor al de coureurs van Force India. We hadden dus een mooie kans om hoog te eindigen, maar zijn niet snel genoeg", analyseerde Alonso na afloop.

Hoewel McLaren nog niet van de laatste plaats in het kampioenschap is omdat Wehrlein voor Sauber één punt scoorde en daarmee het totaal van het team op vijf bracht, is Alonso wel tevreden. "We hebben twee mooie punten gescoord. Laten we die maar pakken", aldus Alonso.

Foto: McLaren F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen