Fernando Alonso heeft geen spijt van zijn keuzes

04 jun. 2017 15:00 Redactie

Alonso positief over het verloop van zijn F1 carrière


Het huidige Formule 1 seizoen verloopt bepaald niet zoals Fernando Alonso zich had gewenst. De Spanjaard beschikt nog steeds over een enorme dadendrang en wil niks liever dan een derde wereldtitel.

Het is natuurlijk niet voor niks dat Alonso bewust de GP van Monaco liet schieten om deel te nemen aan de Indy 500. Zijn eenmalige optreden oogstte veel lof en zorgde voor een brede glimlach bij de tweevoudig wereldkampioen. Toch richt hij zich vanaf nu weer volledig op de Formule 1. Aan stoppen denkt Alonso nog lang niet, zo laat hij weten in gesprek met The Mail on Sunday.

"Formule 1 is en blijft mijn eerste prioriteit, vooral omdat ik graag mijn derde wereldtitel wil veroveren. Mijn tweede prioriteit was om te genieten van mijn ervaring in de Indy 500 en dat is mij goed gelukt."

Bij McLaren zit een derde wereldtitel er vooralsnog niet in. Ook voor volgend jaar is het maar de vraag of Alonso mee kan strijden voorin. In dat geval moet McLaren dan een behoorlijke stap voorwaarts zetten of Alonso moet verkassen naar een ander team. Ook dat laatste lijkt steeds lastiger te worden.

Alonso is in de afgelopen weken regelmatig het onderwerp van gesprek geweest. Veel Formule 1 liefhebbers beschouwen hem nog steeds als één van de beste coureurs en gunnen het hem om voorin te strijden. Ook Alonso heeft deze berichten wel voorbij zien komen.

"Ik lees dat mensen verdrietig zijn en dat ze mij meer vooraan willen zien en meer willen zien winnen. Natuurlijk doet mij dit goed."

Toch is Alonso het niet eens met de kritiek dat hij zijn carrière in de Formule 1 anders had moeten aanpakken.

"Ik ben het niet eens met opmerkingen als 'Wat zonde, Alonso had dit of dat moeten doen.' Ik bedoel, ik heb twee wereldtitels op mijn naam staan en stond maar liefst 97 keer op het podium. Me dunkt, dat ik toch wel iets goed heb gedaan."
Foto: McLaren F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen