Fernando Alonso helemaal klaar met Honda problemen

01 jun. 2017 18:06 Redactie

Honda problemen frustreren Fernando Alonso


Fernando Alonso wordt achtervolgd door problemen met Honda-motoren. In de Formule 1 is het een bekend probleem, maar zelfs zijn Indy 500 ging in rook op. De Spanjaard erkent dat hij wel klaar is met alle motorproblemen.

De Indy 500 moest het hoogtepunt van het jaar worden voor Alonso. In zijn McLaren Andretti Honda was hij continu in de kopgroep te vinden, tot er met een ronde of dertig te gaan een rookpluim uit zijn bolide kwam. De droom van de Indy zege ging in rook op.

In de Formule 1 kent Alonso ook een kansloos jaar, waarin hij ieder GP-weekend te maken krijgt met de beperkingen van de Honda krachtbron. 

"Ik voel me goed, maar het enige wat ik mis is competitie. Met de Honda motor kunnen we niet het maximale uit onze mogelijkheden halen en dat is soms frustrerend."

"Je geeft alles wat je in je hebt tijdens ieder weekend en dan gaan er weer dingen kapot. Het begint vermoeiend te worden."

Fernando Alonso heeft nog geen beslissing genomen over zijn toekomst. Aan het einde van dit seizoen loopt zijn contract af en er zijn drie opties. Stoppen, doorgaan met McLaren of overstappen naar een ander team. 

Foto: McLaren F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen