Fernando Alonso: "Hopelijk wordt het snel beter"

05 jun. 2017 11:40 Redactie

Fernando Alonso terug in de realiteit van de Formule 1


Aankomende donderdag start het raceweekend voor de zevende Grand Prix van dit seizoen. In Canada is ook Fernando Alonso weer van de partij na zijn uitstapje in de Indy 500.

Voor Alonso is het ongetwijfeld een kwestie van omschakelen nadat hij in Indianapolis lange tijd vooraan mee reed. Dit weekend hoopt het team van McLaren op de verbeterde versie van de Honda krachtbron. Echter, de motorfabrikant liet eerder al weten dat het erg close wordt om de geplande update in Canada te introduceren.

Hoewel Alonso hoopt dat de nieuwe motor er zo snel mogelijk komt, houdt hij ook nog een slag om de arm wanneer deze versie dan gemonteerd moet worden.  In gesprek met Daria Sport vertelt hij het volgende hierover: "Geen idee of we in Canada al kunnen beschikken over de nieuwe motor. Ik hoop het wel maar dat horen we pas als we in Canada komen. We starten sowieso al op de laatste startrij als we een nieuwe motor gaan gebruiken, we zijn tenslotte al over onze limiet heen. Wat dat betreft moeten we echt even goed kijken in welke race we het beste de motor kunnen gaan wisselen."

Tijdens de Indy 500 demonstreerde Alonso opnieuw zijn kunsten op de baan. Hij streed lange tijd tijd voorin en maakte en ijzersterke indruk. In Canada lijkt hij weer veroordeeld tot een rol in het achterveld. Toch blijft de 35-jarige Spanjaard gemotiveerd en strijdlustig.

"Ik denk nog steeds dat we ons snel gaan verbeteren. Alleen weet ik ook dat dit niet op korte termijn zal gebeuren. We zullen ons echt wel gaan verbeteren."
Foto: McLaren F1

 

 

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen