Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Fernando Alonso: 'In Australië weten we waar we staan'

Fernando Alonso klaagde de afgelopen jaren continu over het gebrek aan snelheid waardoor de fanatieke Spanjaard niet voorin kon vechten. Dit jaar wil hij terug naar het podium maar of dat met zijn nieuwe McLaren bolide gaat lukken, dat is nog even afwachten.

Nu met Renault als motorleverancier moet 2018 de wederopstanding van McLaren gaan worden. Toch verliepen de testweken ook nu niet zonder slag of stoot. Zowel Alonso als Vandoorne vielen regelmatig stil waardoor kostbare tijd verloren ging. Hierdoor eindigde McLaren ook troosteloos onderaan met het minste aantal gereden ronden. Slechts 619 ronden tegenover 1040 voor Mercedes. Toch spreekt Fernando Alonso van productieve testweken. "We hebben veel nieuwe dingen uitgetest en al met al hebben we toch twee hele productieve testweken gehad. Nu hebben we twee weken om alle puzzelstukjes op hun plaats te leggen."

Natuurlijk is het algemeen bekend dat de teams tijdens de testdagen nog niet het achterste van hun tong laten zien en in Australië al met de nodige updates aan de start verschijnen. Alonso bevestigt inderdaad dat McLaren in Australië met een heel andere auto op de grid zal staan dan tijdens de testdagen in Barcelona. "De komende twee weken in de fabriek zijn enorm belangrijk om ons voor te bereiden op de eerste race. Qua prestatieniveau en betrouwbaarheid zit er nog wel wat aan te komen. Pas in Australië weten we waar we precies staan omdat iedereen daar voor het eerst met zijn beste afstelling rijdt."

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'