Fernando Alonso onder de indruk van teamspel in IndyCar

26 apr. 2017 08:15 Redactie

Fernando Alonso ziet grote verschillen tussen Formule 1 en IndyCar


In aanloop naar zijn Indy500-deelname was Fernando Alonso afgelopen weekend te gast op Barber Motorsports Park, waar de derde wedstrijd van het IndyCar-seizoen op het programma stond. Tijdens en na afloop van de wedstrijd was Alonso erg onder de indruk van het teamspel in de IndyCar, dat volgens hem 'totaal verschillend' is dan in de Formule 1.

"Hoe we racen op het circuit is totaal anders", aldus Alonso. "In de Formule 1 zien we onze teamgenoot als de eerste rivaal die je uit moet schakelen. We beschouwen hem gewoon als een van de 'anderen', je moet uiteindelijk iedereen verslaan."

In de IndyCar werkt het dus totaal anders, zag ook Alonso tijdens de wedstrijd die werd gewonnen door Josef Newgarden. Vorig jaar won voormalig Formule 1-coureur Alexander Rossi de Indy500, omdat hij rondenlang 'uit de wind werd gehouden' door zijn teamgenoot Townsend Bell, die al een paar ronden achter lag. Omdat Rossi in de slipstream van Bell mee kon rijden, bespaarde hij brandstof. Dat zorgde er voor dat hij een keer minder hoefde te stoppen dan de rest, waardoor hij (op de laatste druppel brandstof) de wedstrijd uiteindelijk won.

Ook Fernando Alonso is die aanpak opgevallen. In tegenstelling tot de Formule 1 helpen teamgenoten elkaar in de IndyCar, in plaats van met elkaar te knokken op de baan. "Als je in de IndyCar geen kans meer hebt op de overwinning en je hebt nog 10 ronden te gaan, dan help je je teamgenoot als dat kan. Dat is veel beter dan in de Formule 1", constateerde Alonso.

Inmiddels heeft Fernando Alonso zijn stoeltje bij het team van Andretti geschuimd en is hij in de simulator aan het werk. Op woensdag 3 mei zal hij zijn eerste ronden rijden in een IndyCar-bolide. Hij test dan de gehele dag op het circuit van Indianapolis.

https://twitter.com/McLarenIndy/status/856882187442032643

Foto: McLaren-Honda-Andretti Twitter

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen