Fernando Alonso is 'zeer tevreden' met twaalfde startplek

11 jun. 2017 11:45 Redactie

Fernando Alonso presteert maximaal


De afgelopen tijd heeft Fernando Alonso de schijnwerpers aardig op zich gehad en ook dit weekend in Canada is de Spanjaard het onderwerp van gesprek. Eerdaags na zijn 'dreigement' om McLaren te verlaten, behaalde Alonso een twaalfde startplek tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Canada en daar was hij zeer tevreden mee.

Het verschil tussen de teamgenoten van McLaren was wederom enorm. Stoffel Vandoorne had het lastig, raakte de muur en eindigde uiteindelijk slechts als zestiende. Fernando Alonso was een stuk beter op dreef en reed zijn McLaren uiteindelijk naar de twaalfde tijd. Naar eigen zeggen was dat het maximaal haalbare na zijn 'perfecte' ronde.

Het verschil met de snelste man uit Q2, Lewis Hamilton, was 1,2 seconden, maar volgens Alonso is dat een prachtig resultaat voor McLaren. "Mijn rondje was nagenoeg perfect. Ik heb keurig gereden en het maximale eruit gehaald. Ik kan tevreden zijn met deze prestatie", zei Alonso na afloop van de kwalificatie.

"Ik ben er ontzettend tevreden over, ondanks dat we 1,2 seconden van de snelste tijd af zitten. We weten hoeveel we erachter zouden moeten zitten en dat komt dicht in de buurt. Daaruit kunnen we concluderen dat we een heel goede prestatie hebben geleverd, waar we trots op kunnen zijn", was Alonso lyrisch over zijn prestatie.

Of er punten in zitten tijdens de wedstrijd weet Alonso nog niet. Hij zal in ieder geval wat geluk moeten hebben, beseft hij. "Ik kan alleen maar proberen om zo goed mogelijk uit bocht tien te komen en dan te verdedigen, tot op zekere hoogte. Hopelijk hebben we een goede start en kunnen we met onze strategie wat plekken winnen", blikt Alonso vooruit.

Vanavond om 20:00 uur Nederlandse tijd gaat Fernando Alonso op jacht naar punten in Canada, natuurlijk live te volgen via ons liveblog!

Foto: McLaren F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen