Fernando Alonso klokt vierde tijd tijdens 'Fast Friday'

20 mei 2017 10:19 Redactie

Fernando Alonso razendsnel tijdens training op vrijdag


Na een week van trainen was het gisteren 'Fast Friday' op de Indianapolis Motor Speedway. Op de vrijdag voor de kwalificatie wordt door de teams het motorvermogen opgeschroefd, wat voor snelle tijden zorgt.

Fernando Alonso schakelde op 'Fast Friday' ook een tandje bij. In de sessie, die meerdere malen werd stilgelegd door crashes en slecht weer, noteerde Alonso uiteindelijk een ronde van 231.827 mijl per uur. Daarmee was hij bijna zes mijl per uur sneller dan op donderdag.

Op de vrijdag mogen de teams de motor verder open zetten, wat zorgt voor snellere rondetijden. Fernando Alonso was daarbij dus een klap sneller dan de dag ervoor, maar daar voelde de Spanjaard naar eigen zeggen weinig van. "Nee, ik heb er niet veel van gemerkt", zei Alonso tegenover Sky Sports"Aan het eind van de dag, als je zes of zeven mijl per uur harder gaat, dan merk je dat niet meer. Je wilt altijd nog een mijl per uur harder gaan", voegde hij daar aan toe.

Het was een lastige dag volgens Alonso, vooral door het weer. "Vandaag was stressvol, voornamelijk door de dreiging van regen en onweer. We hebben zoveel mogelijk ronden gereden in het begin van de middag en we hebben nog twee kwalificatie simulaties kunnen doen aan het eind van de sessie. We zijn redelijk tevreden, het gaat om de details nu. Hopelijk hebben we een goede kwalificatie", blikte Alonso vooruit op de kwalificatie van vandaag en morgen.

De kwalificatie van de Indy500 start vanmiddag om 17:00 uur Nederlandse tijd. Eerst zullen alle coureurs een tijd neerzetten. De snelste negen zullen daarna gaan strijden om de poleposition in de 'Fast Nine' kwalificatie (zondag om 23:00 uur Nederlandse tijd), terwijl de overige coureurs de startvolgorde zullen gaan bepalen van de 10e tot de 33e positie (zondag om 20:45 uur Nederlandse tijd).

Foto: McLaren F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen