Fernando Alonso: 'Het lag in de lijn der verwachtingen'

30 apr. 2017 14:46 Redactie

Fernando Alonso schrikt niet van stilvallen voor de wedstrijd


Voor Fernando Alonso was de wedstrijd al voorbij voordat deze goed en wel begonnen was. Vlak voor de opwarmronde klaagde Alonso over de boordradio al over problemen met zijn bolide en net voor het einde van de opwarmronde stond hij volledig stil.

Het stilvallen van zijn bolide kwam echter niet als een grote verrassing voor Alonso. "Het lag in de lijn der verwachting. Als je ziet hoe we het seizoen begonnen zijn dan blijven we dit houden wanneer er niets fundamenteels gaat veranderen binnen het team", zei Alonso tijdens de wedstrijd tegenover Ziggo Sport.

De laatste keer dat Fernando Alonso niet startte was uitgerekend tijdens de Grand Prix van Indianapolis, het circuit waar hij eind mei voor het eerst gaat deelnemen aan de Indy500. Toen moest Alonso verplicht na de formatieronde naar binnen rijden omdat de banden van Michelin niet betrouwbaar genoeg waren. Nu kon hij de opwarmronde niet eens afmaken. "In Indianapolis maakte ik in ieder geval het opwarmrondje af. Nu ben ik niet eens tot de pitsstraat gekomen", grapt de Spanjaard.

Bekijk hieronder het interview met Fernando Alonso op Ziggo Sport.

https://twitter.com/ZiggoSportF1/status/858660611349073920

Foto: McLaren F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen