Fernando Alonso moet motor wisselen na problemen in kwalificatie

15 apr. 2017 20:16 Redactie

Honda-motor laat McLaren weer in de steek


Het is onderhand om gek van te worden. Tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Bahrein moest er wéér een McLaren de strijd staken met een kapotte motor. Nadat Stoffel Vandoorne in de trainingen de bok was, trof het noodlot nu Fernando Alonso.

De Spanjaard wist nog wel knap Q1 door te komen, maar aan het begin van Q2 ging het mis. Net voordat Alonso zijn snelle ronde wilde beginnen stopte zijn Honda-motor ermee. Alonso kon nog net zijn pitbox bereiken, maar moest daarna wel de strijd staken met een motorwissel tot gevolg.

"Het is zonde, want het ging lekker tot dat moment", liet Alonso weten na afloop van de kwalificatie. "Ik denk dat we ons zelfs wel als twaalfde konden kwalificeren, maar het zat er helaas niet in. Toen ik de laatste bocht uit kwam stopte de motor er mee, maar gelukkig kon ik nog wel rollend de pitsstraat bereiken."

De motorwissel heeft nog geen gevolgen voor Alonso, omdat de coureurs dit jaar vier motoren tot hun beschikking hebben. De motorwissel betekent dat Alonso nu met de tweede motor van seizoen van start gaat en dus nog twee motoren tot zijn beschikking heeft. Plaatsen op de grid kost het Alonso dus niet, maar de monteurs moeten wel hun stinkende best doen om alles voor elkaar te krijgen. "Ik hoop dat we de afstelling weer net zo kunnen krijgen als vandaag. Eigenlijk heb je altijd minimaal één sessie nodig om motor juist af te stellen, dus het is zeker niet gunstig dat het tijdens de kwalificatie gebeurd. Ik denk dat het een moeilijke race gaat worden", besluit Alonso.

Foto: McLaren F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen