Fernando Alonso door naar 'Fast nine' kwalificatie voor Indy 500

21 mei 2017 09:47 Redactie

Foutloze Fernando Alonso als zevende door


Formule 1 coureur Fernando Alonso maakte ook gisteren weer indruk tijdens de kwalificatie. De Spanjaard klokte een zevende tijd en maakt nog kans op de pole voor de Indy 500.

De snelste man tijdens de kwalificatie was uiteindelijk Ed Carpenter. De ervaren specialist reed een gemiddelde snelheid van 230.468 MPH over zijn vier ronden. Hij werd gevolgd door Indycar helden Tony Kanaan en Will Power.

Fernando Alonso kende een uitstekende kwalificatie en wist zichzelf als zevende te kwalificeren voor de 'Fast nine' kwalificatie. In deze kwalificatie gaan de negen snelste mannen uitmaken wie er vanaf de pole mag starten voor de Indy 500.

Alexander Rossi, winnaar van de Indy 500 in 2016, wist zich als vijfde te kwalificeren voor de 'Fast nine'. In de top negen zien we ook de naam van Takuma Sato terug. Menig Formule 1 liefhebber zal de Japanner nog herkennen van zijn Formule 1 periode. 'Taku San' verraste met een tweede tijd.

De kwalificatie werd opgeschrikt door een zeer zware crash van Sebastian Bourdais, die bij de crash meerdere botbreuken opliep.

Uitslag kwalificatie Indy 500


DATiVBQXkAIbRRM.jpg:large

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen