Fernando Alonso ontvangt gridstraf van 40 plaatsen

24 jun. 2017 11:13 Redactie

Alonso en Vandoorne verzuipen in de gridstraffen


Voor McLaren gaat het drama met de krachtbron van Honda ook verder in Azerbeidzjan. Nadat eerder al bekend werd dat beide coureurs een gridstraf van 15 plaatsen moesten slikken, komen daar nu nog eens 40 in totaal bij, verdeeld over Alonso en Vandoorne.

De eerste vrije training verliep qua betrouwbaarheid nog aardig voor het team van McLaren, maar tijdens de tweede vrije training ging het al mis: Fernando Alonso moest zijn wagen stilzetten met een kapotte versnellingsbak. Gelukkig voor Alonso en het team leverde dat geen extra straffen op, omdat het een trainingsmotor betrof die vaker op vrijdag wordt gebruikt.

Qua snelheid is het echter dramatisch dit weekend voor McLaren. Het team komt flink wat snelheid tekort op de rechte stukken en in de bochten wordt dat niet meer goedgemaakt. Zodoende eindigde het team twee keer in de achterhoede, al kwam Alonso in de tweede vrije training nog wel tot de twaalfde tijd voordat zijn versnellingsbak de geest gaf.

De zaterdag is ook slecht begonnen voor het team. Opnieuw moet het team bij zowel Alonso als Vandoorne het nodige vervangen in de motor, waardoor de gridstraffen bijna niet meer te overzien zijn. Zo krijgt Alonso in totaal nog 25 strafplaatsen aan zijn broek, bovenop de 15 strafplaatsen die hij al had. Daarmee komt zijn totaal op 40, waardoor het zeker lijkt dat Alonso achteraan start morgen.

Vlak voor zijn neus zal dan zijn teamgenoot Vandoorne starten. De Belg kreeg namelijk nog eens 15 strafplaatsen te verwerken, bovenop de 15 strafplaatsen die hij al had. Daardoor zal Vandoorne starten met in totaal 30 strafplaatsen en lijkt McLaren wederom geen punten te gaan halen dit weekend.

Foto: McLaren F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen