Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Fernando Alonso: ‘Punten in Oostenrijk zijn zeker mogelijk’

Fernando Alonso is er van overtuigd dat McLaren tijdens de Grand Prix van Oostenrijk weer punten kan gaan halen. De Spanjaard heeft weer wat vertrouwen in het team terug gewonnen na zijn eerste puntenfinish in Azerbeidzjan en gelooft dat een herhaling van die wedstrijd er best in zit.

De wedstrijd in Azerbeidzjan toonde volgens Alonso hoe goed de wagen eigenlijk is. Als er ook een fatsoenlijke motor in komt, dan is McLaren een heel stuk sneller. “Ik heb erg genoten van de race in Baku” , begint Alonso. “Die wedstrijd heeft aangetoond dat we niet alleen een erg sterke auto hebben gebouwd, maar ook dat we een heel goed operationeel team hebben” , vervolgt Alonso. “Het zijn allemaal racers die streven naar het best mogelijke resultaat. Twee punten is wellicht een magere beloning voor al dat harde werk, maar we moeten ze pakken en naar de toekomst kijken” , klinkt het positief.

In Oostenrijk heeft McLaren weer kans op punten, denkt Alonso. Het circuit ligt de wagen wat beter dan de vorige circuits en dus gaat Alonso met een positief gevoel naar Oostenrijk. “Wij kunnen ook in Oostenrijk in de punten rijden. Het motorvermogen is hier wat minder belangrijk in vergelijking met de circuits die we net hebben gehad, dus we maken zeker een kans.” Nog meer positief nieuws kwam er uit de hoek van Honda. De motorfabrikant neemt een verbeterde motor mee naar Oostenrijk en daardoor kan McLaren weer een paar stappen vooruit maken. “Met de Spec-3 motor kunnen we weer wat stapjes vooruit gaan maken. In het gehele proces is elk klein stapje vooruit heel belangrijk, dus ik kijk met een positief gevoel uit naar dit weekend” , besluit Alonso.

Viaplay
x
LIVE Sprint Shootout Formule 1 GP China 2024