'Fernando Alonso rijdt in 2018 voor Renault'

16 apr. 2017 13:47 Redactie

'Alonso keert na ruim 10 jaar terug bij Renault'


Fernando Alonso verlaat McLaren-Honda aan het einde van dit seizoen. De Spanjaard gelooft niet in een succesvolle samenwerking vanwege alle problemen met Honda. 

In 2005 en 2006 won Fernando Alonso zijn twee wereldtitels in de Formule 1 met het fabrieksteam van Renault. Nu het Franse team weer terug is in de F1 boekt het snel progressie en gelooft het erin dat het volgend seizoen ene serieuze stap voorwaarts kan zetten. De powerunit van de Fransen moet dan zelfs beter zijn dan de krachtbronnen van Mercedes en Ferrari.

Bij McLaren rommelt het al langere tijd en het geduld van Alonso is op. Voor het derde opeenvolgende jaar heeft Honda de zaken niet op orde en de toenemende frustratie is zichtbaar. Het Duitse Bild meldt dat de Spanjaard in gesprek is met Renault over een stoeltje voor 2018.

"Het Franse team heeft concrete interesse in Alonso en de gesprekken heeft reeds plaatsgevonden. De bedoeling is dat de ervaren Fernando de teamgenoot wordt van Nico Hulkenberg."

Deze interesse is niet nieuw. Vorig seizoen werd al duidelijk dat Renault naarstig op zoek is naar een absolute topcoureur. Probleem voor het team is dat de grote namen allemaal vast lagen, maar eind 2017 lopen er diverse contracten af waaronder die van Vettel, Alonso en Raikkonen. De ervaring en status van de tweevoudig wereldkampioen zou het team een boost moeten geven qua performance en uitstraling.

Alonso zelf liet wederom weten dat hij volgend seizoen wil kunnen strijden voor de wereldtitel. Pas in de zomer maakt hij zijn keuze bekend. "Ik ben hier om te winnen en niet om voor ene vijfde of zesde plaats te knokken. Volgend seizoen wil ik hoe dan ook in een winnende auto zitten."

Bij Ferrari komt er waarschijnlijk een stoeltje vrij en Mercedes heeft een eenjarig contract met Bottas. De kans op een terugkeer van Alonso naar een van deze teams is klein.

Foto: McLaren F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen