Fernando Alonso: 'Schumacher veruit de beste coureur waar ik tegen heb gereden'

03 jan. 12:40 Redactie

Spanjaard vocht meerdere harde duels uit met Schumacher


Op de dag dat Michael Schumacher zijn 48e verjaardag beleefd, geeft Fernando Alonso een kleine hommage aan de zevenvoudig wereldkampioen Formule 1. In de 15 jaar dat Alonso in de Formule 1 actief is heeft hij met vele coureurs op de baan duels uitgevochten, maar één stak daar ver boven uit volgens Alonso.

"Michael was heel speciaal", vertelt Alonso aan Auto, Motor und Sport. "Van alle coureurs waar ik tegen gereden heb, was hij het meest getalenteerd. Iedereen heeft respect voor Michael. Hij is een ware legende. Voor mijn generatie zal hij altijd de man zijn die de Formule 1 domineerde", aldus Alonso.

In 2005 en 2006 pakte Fernando Alonso met Renault de wereldtitel, waarbij hij vooral in 2006 in een felle strijd was verwikkeld met Michael Schumacher. De twee deden niets voor elkaar onder en uiteindelijk eindigde Alonso net voor Schumacher op de eerste plek. Alonso vertelt over die periode: "Ik weet nog heel goed dat we in 2006 tot de laatste wedstrijd hebben gestreden om het kampioenschap. Als de Bridgestones goed waren, was hij onverslaanbaar. Als de Michelins goed waren, was hij nog steeds heel moeilijk te verslaan. Zelfs al reed je het perfecte weekend, dan nog kon hij tweede of derde eindigen. Alleen Michael kon dat."

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen