Fernando Alonso sluit transfer naar Red Bull uit

30 mei 2017 19:50 Redactie

Alonso ziet geen mogelijkheden bij Red Bull voor 2018


Fernando Alonso schitterde afgelopen zondag tijdens de Indy 500 maar vanaf deze week ligt zijn focus weer volledig op de Formule 1. Dat betekent ook dat hij de rest van dit seizoen veroordeeld is tot een rol aan de zijlijn.

De 35-jarige Spanjaard maakt er geen geheim van dat hij volgend jaar weer mee wil strijden voor de podiumplaatsen. Bij welk team dat dit mogelijk is, is natuurlijk de grote vraag die iedereen in de paddock bezig houdt. Alonso zelf houdt vooralsnog alle opties voor 2018 open.

Aan Planeta Calleja laat hij weten dat hij nog niet in gesprek is met een team over zijn toekomst.

"We zullen zien wat er gaat gebeuren. Ik zou liegen als ik zou zeggen dat ik een concreet plan hebt. Een overstap naar een ander team is zeker mogelijk. Geen idee of het Mercedes of een ander team wordt. Misschien wordt het wel Renault, als zij ineens gaan domineren. Ik heb werkelijk waar nog geen idee."

Alonso gaf eerder al aan dat hij pas in de tweede seizoenshelft een beslissing zal nemen over zijn toekomst in de Formule 1, tenzij hij al eerder wordt benaderd.

"Als in juni of juli een team zich bij mij meldt en ik denk dat ik daar kans maak op goede resultaten, dan valt er altijd te praten."

Eén topteam valt wat hem betreft direct af en dat is Red Bull Racing. Alonso reed nog nooit voor de Oostenrijkse renstal maar ziet dit ook niet snel gebeuren. Aan Planeta Calleja verklaart hij waarom een overstap naar Red Bull voor hem geen optie is.

"Misschien is Red Bull Racing het enige team waarvan de deuren gesloten zijn, aangezien zij al jonge coureurs met doorlopende contracten hebben."
Foto: McLaren F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen