Fernando Alonso teleurgesteld in prestaties McLaren-Honda

09 mrt. 2017 08:21 Redactie

Alonso: 'McLaren nog niet in staat om volledige Grand Prix te rijden'


Fernando Alonso is lang positief gebleven, maar lijkt nu toch wat terug te krabbelen. Volgens Alonso heeft McLaren serieuze problemen met de Honda-motor en kan het nog geen Grand Prix-afstand afleggen.

"Ik kan niet zeggen dat we blij zijn", begint Alonso tegenover de camera van Formula1.com"Op dit moment hebben we nog te veel problemen met de motor. Die moeten we eerst oplossen. We zijn nu nog niet in staat om een Grand Prix-afstand af te leggen", aldus de tweevoudig wereldkampioen.

Het meest zorgwekkende is dat McLaren nog geen 66 ronden (iets meer dan 300 kilometer, een Grand Prix-afstand) heeft kunnen afleggen, zonder dat er problemen zijn ontstaan. Het team wisselde maar liefst 6 motoren en stond elke dag wel een aantal uur stil in de pitbox. Gisteren kon Alonso uiteindelijk 46 ronden afleggen, maar stond hij wel lange tijd in de pitbox. Daarnaast kwam hij niet verder tot een twaalfde tijd.

"Het is nou eenmaal niet anders. Het is frustrerend, dat zeker. We kunnen niet stellen dat we tevreden zijn, eerder teleurgesteld", laat Alonso weten. Alonso weet wel dat hij er zelf niet veel aan kan doen en positief moet blijven. "We moeten leren van de problemen en goed samenwerken om de situatie op korte termijn te verbeteren"besluit de Spanjaard.

foto: Mclaren F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen