Fernando Alonso tevreden na goede training Indy 500

17 mei 2017 10:38 Redactie

Fernando Alonso richt zich op slipstreamen en inhalen


Formule 1 coureur Fernando Alonso kende goede testdag voor de Indy 500. De Spanjaard legde liefst 117 ronden af en noteerde een 24ste tijd.

In zijn McLaren Honda Andretti noteerde Alonso een snelste tijd van 221.029 MPH, goed voor de 24ste tijd van de dag. Veel belangrijker was dat de Spanjaard zich steeds meer thuis begint te voelen in zijn bolide en op de oval.

De hele dag zagen we Alonso in de weer en met 117 ronden was hij de meest productieve coureur. Omdat oval-racing compleet anders is dan Formule 1 besteedde het team veel tijd aan de basiselementen van het racen op een oval. Veelvuldig zagen we Fernando Alonso in de buurt van zijn collega's van Andretti. Op deze manier kon slipstreamen en inhalen op de oval worden geoefend.

De Spanjaard was erg tevreden over zijn dag: "Het was een positieve en productieve dag. We hebben veel ronden afgelegd en ik heb weer veel geleerd. Het racen in verkeer was een belangrijk, omdat ik mezelf hierdoor ontwikkel als ovalracer."

"Het is erg belangrijk om dicht achter je voorgangers te rijden, zodat je maximaal kan profiteren op het rechte stuk. Mijn teamgenoten hebben me enorm geholpen en ik ben ze daar dankbaar voor."

"Het was de eerste keer voor mij, maar ik leer iedere ronde bij en ik volg mijn teamgenoten. Dan kijk ik hoe zijn een bocht insturen, hoe ze zichzelf positioneren en dergelijke."

Op 28 mei staat de Indy 500 op de kalender en Alonso leeft hier aal maanden naar toe. "Ik ben de laatste anderhalve maand 24 uur per dag hiermee bezig. Van het besturen van data, tot het kijken van video's van de afgelopen jaren. In de ochtend train ik in de simulator en in de middag rij ik hier mijn ronden. Ik denk dat ik klaar ben voor de kwalificatie en race." 

Uitslag Indy 500 training
 

Foto: McLaren F1

 

 

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen