Fernando Alonso twijfelt over toekomst bij McLaren

07 mrt. 2017 11:40 Redactie

Verlaat Fernando Alonso het team van McLaren?


De problemen van McLaren-Honda in de eerste week van de wintertest in Barcelona zijn veelbesproken. McLaren gebruikte maar liefst vijf Honda-motoren in vier dagen en daarnaast reden Stoffel Vandoorne en Fernando Alonso nauwelijks. Dat terwijl de doelstelling voor dit seizoen was om bij de beste drie teams van het veld te horen. Naar verluidt is dit Fernando Alonso niet in de koude kleren gaan zitten. De Spanjaard twijfelt over zijn toekomst bij McLaren.

Fernando Alonso heeft er nooit een geheim van gemaakt dat hij het helemaal niks vindt om met McLaren achteraan te rijden. Maar tot nu toe was de toon van de Spanjaard altijd positief. Vaak gaf Alonso aan dat McLaren in een 'opgaande spiraal' zat en dat het slechts een kwestie van tijd was voordat McLaren weer een podiumplaats zou pakken. Na afloop van de eerste test was hij duidelijk minder positief.

"Ik ben teleurgesteld", zei hij tegen The Telegraph"Ik heb drie maanden keihard getraind, zowel in de simulator als fysiek en in de eerste installatieronde gaat het al fout. Dat is heel frustrerend."

Teambaas Eric Boullier blijft nuchter onder de commotie. "We zijn altijd eerlijk tegen Fernando geweest", zegt Boullier. "Hij weet wat hij kan verwachten, we verbergen niks. Ik heb altijd tegen hem gezegd dat het op het asfalt uiteindelijk wordt beslist. Op dit moment is het anders dan we hadden gesimuleerd, dus we zullen moeten kijken wat er fout is gegaan."

Boullier is wel bang dat Alonso er zomaar de brui aan geeft. "Ik hoop natuurlijk dat hij blijft, maar ik weet het niet zeker. Hij is nog steeds in topvorm. De manier waarop hij zich heeft voorbereidt op dit seizoen is ongelofelijk. Hij is een voorbeeld voor vele coureurs", aldus Boullier.

VOLG LIVE DE WINTERTEST IN BARCELONA

Foto: Mclaren F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen