Fernando Alonso: "Vandoorne mag blij zijn"

17 apr. 2017 08:45 Redactie

Fernando Alonso begrijpt niet waarom hij zoveel topsnelheid mist


Ook het derde raceweekend verliep voor het team van McLaren dramatisch. Vandoorne begon niet eens aan de race terwijl Alonso twee ronden voor het einde uitviel.

Opnieuw reed Alonso een sterke race en probeerde zo goed mogelijk het gevecht aan te gaan met de mannen om hem heen. Wat zeker gezien zijn tekort aan snelheid geen gemakkelijke opgave was. Toch hield Alonso het puur op zijn kwaliteiten lang vol. Hij hield lang stand tegenover Palmer en Kvyat maar moest zich uiteindelijk wel gewonnen geven. Zijn race eindigde helemaal in mineur toen hij twee ronden voor het einde met een defect moest opgeven.

Vooral het gebrek aan topsnelheid zorgde voor de nodige verbazing en irritaties bij de Spanjaard.

"Het was verbazingwekkend hoeveel topsnelheid we tekort kwamen op het rechte stuk. Als ik in mijn spiegels keek, zaten ze nog dik 300 meter achter mij. Dus concentreerde ik mij volgens op mijn stuur om wat dingen aan te passen en terwijl ik remde voor de bocht zaten ze ineens naast mij!"

"We proberen het gat naar de top 10 te dichten. We zaten nu al dichtbij want ik lag elfde, twaalfde. Het is nu nog niet genoeg, dus we moeten nog hard aan het werk."

Doordat zijn teamgenoot, Stoffel Vandoorne, vanwege een technisch probleem niet eens aan de race kon beginnen, betekende het voor McLaren een dubbele uitvalbeurt. Volgens Alonso mag Vandoorne misschien zelfs wel blij zijn dat hij niet kon starten.

"Natuurlijk, als het licht op groen gaat, dan ga je gemotiveerd van start. Soms moest ik ook wel even aan Stoffel denken en vroeg ik mij af of hij nu pech of misschien wel geluk heeft gehad. In de race ben je zo kwetsbaar. Op het rechte stuk verlies je zoveel terrein dat je je positie gewoon niet kunt verdedigen."
Foto: McLaren F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen