'Fernando Alonso verdoet zijn tijd bij McLaren'

02 jun. 2017 14:50 Redactie

Andretti: 'Alonso momenteel in beste vorm ooit'


Mario Andretti is van mening dat Fernando Alonso zijn tijd verdoet bij McLaren. Het team doet geen recht aan de kwaliteiten van de Spanjaard.

Na zijn indrukwekkend optreden in de Indy 500 voor het team van Andretti juichen veel Amerikanen een overstap van Alonso naar de Indy toe. Aan het einde van 2017 loopt het contract met McLaren-Honda af en volgens Andretti is het zaak dat Fernando overstapt naar een ander team of naar de Indycar.

"Het enige dat een coureur tevreden houdt is als het team competitief is. De rest is allemaal frustrerend voor ze. Fernando verkeert in de beste fase van zijn leven, maar hij verspeelt cruciale jaren. McLaren voelt de pijn, omdat het een team is dat normaal tot de beste behoorde," laat Andretti aan Marca weten.

Vanwege de relatie met Honda en McLaren is Andretti toch nog optimistisch over het restant van het seizoen.

"Het kan alleen nog maar beter gaan voor ze. Het chassis ziet er goed uit en de situatie met de motoren zal verbeteren. Ik ben ervan overtuigd dat Fernando nog punten scoort voor het einde van het seizoen."

De deelname aan de Indy 500 was goed voor Alonso. "Zijn marktwaarde is weer flink omhoog gegaan. Hij verdient het respect dat hij krijgt. Er waren geen verliezers bij dit avontuur, alleen zijn motor."

De grote vraag is waar we Fernando Alonso volgend jaar terug zien. De kansen op een topstoeltje bij Ferrari en Mercedes lijken klein. Blijven bij Honda of overstappen naar Renaults lijken momenteel de beste opties te zijn. Een directe overstap naar de Indycar staat momenteel niet bovenaan het lijstje van de Spanjaard.

Foto: McLaren F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen