Fernando Alonso verwacht transfers bij topteams

22 jun. 2017 16:11 Redactie

Alonso: 'Komt beweging in de rijdersmarkt'


Fernando Alonso is een spil in de rijdersmarkt voor 2018. De Spanjaard heeft een aflopend contract en wil perse een winnende auto in 2018. Met aflopende contracten bij Ferrari en Mercedes lijkt er voor het eerst in jaren beweging te komen in de top van de F1.

Voor Fernando Alonso is het zaak om een winnende auto onder zijn kont te krijgen in 2018, zo laat hij Sky Sports weten. "Ik heb het al vaak gezegd, maar ik wil volgend jaar winnen. Dat betekent dat ik ga voor een veilige keuze. Ik sta open voor alle teams, maar het wordt afwachten wat McLaren de komende maanden in petto heeft."

"Ik rij nu voor hun en we hebben er de afgelopen drie seizoen alles aan gedaan om samen te groeien. Het is afwachten wat de toekomst brengt."

De contracten van onder andere Kimi Raikkonen en Sebastian Vettel lopen af bij Ferrari. Bij Mercedes heeft Valtteri Bottas slechts een eenjarig contract. Voor Red Bull lijkt het rijdersduo vast te staan, maar er blijven geruchten de kop opsteken omtrent de toekomst van Max Verstappen en Daniel Ricciardo.

"Er is veel beweging op de rijdersmarkt, meer dan veel mensen beseffen. Bij een aantal teams lijkt het alsof de rijders voor volgend jaar al ingevuld zijn, maar niets is minder waar. Er is no veel onzekerheid en er kunnen grote veranderingen plaatsvinden voor het komende seizoen."

"Ik ben en blijf kalm en probeer voor volgend jaar de beste keuze te maken."

Foto: McLaren F1

 

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen