Fernando Alonso: 'Ik voel me nog niet echt comfortabel'

04 mei 2017 07:59 Redactie

Fernando Alonso moet flink wennen aan nieuwe bolide


Met nog iets minder dan vier weken te gaan testte Fernando Alonso gisteren voor het eerst in een IndyCar-bolide op de Indianapolis Motor Speedway. Gemakkelijk was het niet voor Alonso, maar desalniettemin genoot de Spanjaard wel.

"Het ging heerlijk eigenlijk", zei Alonso na afloop van zijn eerste 'vrije' test. In de ochtend testte Alonso ook, maar doorliep hij het 'Rookie programma', een testprogramma dat speciaal is ontwikkeld voor coureurs die voor de eerste keer meedoen aan de Indy500. Dat programma doorliep hij probleemloos, waardoor hij later in de middag verder kon testen.

Halverwege de middag ging het zelfs zo goed, dat Alonso te veel had gereden. Het team was door de banden heen, dus moest er even een pauze worden ingelast. "Het ging goed, maar nu zijn we door de banden heen. Dus we moeten even een pauze nemen", lachte Alonso. "De wind maakte het wel lastig, elke windvlaag voel je in de wagen. Maar het is ook goede informatie, hoe meer de omstandigheden veranderen, hoe meer ik kan oefenen. Hoe meer ik oefen, hoe beter ik word", aldus Alonso.

Ondanks dat hij een keurige ronde van 222 mijl per uur reed, moet Alonso nog flink wennen aan de snelheden en het circuit. "Ik voel me nog totaal niet op m'n gemak", zei Alonso lachend. "Het circuit lijkt op TV en in de simulator heel breed, maar is in het echt heel smal. Ik heb wat verschillende lijnen geprobeerd, maar voel me nog niet echt comfortabel. Dat zal over een paar weken beter zijn", besluit Alonso vastberaden.

Foto: McLaren F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen