Fernando Alonso: "Ik ben vrij om McLaren te verlaten"

01 mei 2017 10:37 Redactie

Fernando Alonso onderzoekt rustig zijn mogelijkheden voor 2018


Ook de GP van Rusland liep uit op een drama voor Fernando Alonso. Amper driekwart van de formatieronde legde de Spanjaard af toen hij zijn McLaren aan de kant moest zetten.

Na Vandoorne in Bahrein was het nu Alonso die niet eens kon starten. In de voorgaande races had hij ook al de finishvlag niet gezien maar niet eens kunnen starten, behoort absoluut tot de dieptepunten van zijn Formule 1 seizoen.

Logisch natuurlijk dat Alonso zijn geduld met Honda begint te verliezen. Riep hij eerst nog dat hij ervan uit ging dat Honda de zaken beter voor elkaar zou krijgen, nu laat hij duidelijk weten open te staan voor een overstap.

"Ik ben 35 jaar, zoveel tijd heb ik niet meer om terug te komen aan de top. Hoe lang ik bereid ben om nog te wachten? Niet lang meer," zo vertelt Alonso aan El Mundo Deportivo.

Nog steeds wordt Alonso gezien als één van de beste coureurs van het huidige veld. Zelfs met zijn McLaren toont hij dit nog duidelijk aan. Des te pijnlijker is het dat hij dit seizoen nog geen race heeft uitgereden terwijl hij zelf in beste vorm verkeert.

Alonso zal hoe dan ook een sleutelrol gaan spelen in de transferperikelen. Zijn lopende verbintenis met McLaren eindigt na dit seizoen. Voor 2018 is dan ook alles mogelijk.

"Ik sta voor alle opties open. Het belangrijkste in deze fase van mijn carrière is dat ik gelukkig ben. Dat betekent dat ik mee wil strijden om de zeges. Dit wil ik natuurlijk zo snel mogelijk bereiken."

Onlangs werd Alonso al gelinkt aan een mogelijke terugkeer naar Ferrari, ook Renault werd genoemd. Op dit moment heeft de Spanjaard nog geen besluit genomen. Zelfs een nieuwe verbintenis bij McLaren is nog mogelijk.

"We zullen zien welke mogelijkheden er zijn voor het volgende seizoen. Ook of er verbeteringen bij McLaren optreden en wat de uitzichten zijn bij McLaren. Ik heb de vrijheid om van team te wisselen maar misschien doe ik dat niet."
Foto: McLaren F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen