Fernando Alonso vroeg Mark Webber om mee te doen aan Indy500

07 mei 2017 19:45 Redactie

Mark Webber heeft geen zin in Indy500


Fernando Alonso is natuurlijk de meest opvallende deelnemer aan de Indy500, die op 28 mei wordt gereden. Maar het had zomaar kunnen zijn dat hij niet de enige opvallende naam was geweest. De Spanjaard vroeg Mark Webber namelijk om ook deel te nemen, maar de Australiër had daar geen zin in.

Volgens Webber vroeg Alonso hem meermaals om ook deel te nemen aan de Indy500. "Zelfs in Bahrein vroeg Fernando nog of ik mee wilde doen", lacht Webber. "Maar ik ben niet geïnteresseerd om daar te rijden. Ik heb alle respect voor die mannen maar ik heb nog nooit gedacht: 'daar wil ik aan meedoen'."

Ondanks dat hij er niet in geinteresseerd is, denkt Webber dat hij wel goed mee zou kunnen doen. "Ik denk dat ik best goed mee kan komen", aldus Webber. "De engineer van Sebastian Vettel bij Red Bull zei ooit tegen me: 'jij zou het echt goed doen op een oval'. Ik heb daar beleefd op geantwoord dat ik het nooit ga proberen", lacht hij.

De beslissing van Alonso kan Webber echter wel begrijpen. "Ik heb er veel respect voor dat hij het gaat proberen. Het komt natuurlijk voort uit zijn huidige situatie in de Formule 1, hij zou het nooit hebben gedaan als hij vooraan had gereden in de Formule 1", verklaart Webber. "Ik denk dat er niet eerder zo'n goede coureur zonder resultaten in de Formule 1 heeft gereden. Het is een drama voor hem, dus ik hoop dat hij het heel goed gaat doen tijdens de Indy500", besluit Webber.

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen