Fernando Alonso: "We zijn het laatste team"

27 mrt. 2017 08:02 Redactie

Fernando Alonso is ondanks sterk optreden nog niet overtuigd


Fernando Alonso verraste vriend en vijand door tijdens de eerste Grand Prix lang op de tiende plek rond te rijden. Uiteindelijk werd hij nog terug verwezen naar de twaalfde plek en viel hij zelfs uit, maar de race van Alonso gaf de mannen van McLaren moed. Toch denkt Alonso daar zelf anders over.

"Onder normale omstandigheden en op een normale baan zijn we het laatste team", was het harde oordeel van Alonso na afloop van de Grand Prix van Australië. "We hadden vandaag geluk met de start, waardoor ik kon opschuiven. Daarna konden we de rest achter ons houden, omdat je lastig kan inhalen op dit circuit", voegde hij daar aan toe.

De McLaren van Alonso haalde uiteindelijk de eindstreep niet, maar dat kwam niet door de Honda-motor. "Helaas moest ik de wedstrijd beëindigen door een probleem met de ophanging. De race zelf was van mijn kant heel goed, een van m'n beste tot nu toe. We waren verbaasd dat we bijna de gehele race in de punten reden", aldus Alonso.

Toch ging het niet geheel van een leien dakje. Alonso moest brandstof besparen en dat kwam zijn race niet ten goede. "Ik moest constant van het gas om brandstof te besparen, dus dat hielp niet echt. Maar gelukkig konden we onze positie wel behouden. Het was een verrassing dat we zo hoog stonden, maar we moeten nog wel veel verbeteren om competitief te worden", besluit Alonso.

Foto: McLaren F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen