Fernando Alonso: "Zege was mogelijk geweest"

29 mei 2017 08:37 Redactie

Fernando Alonso kan zijn droom niet waarmaken


Fernando Alonso heeft zijn zinnen gezet op de Triple Crown. Naast het winnen van de GP van Monaco, wat hij twee keer deed, moet hij dan ook de Indy 500 en de 24 uur van Le Mans winnen.

Afgelopen zondag liet hij daarom de GP van Monaco schieten om deel te nemen aan de Indy 500. De Spanjaard liet vanaf de eerste trainingen al zien dat hij een geduchte tegenstander was. Ook in de kwalificatie zat hij er direct goed bij en verraste hij met een zevende startplek. In de race demonstreerde hij opnieuw dat hij een uitstekende coureur is. Vrijwel de gehele race zat hij bij de top 6 en reed hij ook regelmatig aan de leiding. Helaas voorkwam zijn ploffende Honda motor een sensationeel resultaat.

Na afloop nam Fernando Alonso samen met zijn teambaas Zak Brown de race nog eens door met de aanwezige pers.

"Ik voelde me de hele race erg sterk. Natuurlijk waren er mindere momenten maar ook veel goede momenten. Sommige rijders, zoals Helio Castroneves, hadden wat geluk met de gele vlaggen maar dat hoort bij deze sport. Je moet ook wat geluk hebben op bepaalde momenten."

Met nog slechts 21 ronden te gaf, kwam er plotseling een einde aan zijn droom. Nadat eerder al twee Honda motoren waren ontploft, was het nu helaas Alonso die de strijd moest staken. Volgens Alonso had er een mooi resultaat in gezeten.

"In de slotfase lag ik zevende of achtste en dan zijn die laatste ronden erg intens. Ik was vooral bezig met het sparen van mijn voorbanden. Er had zeker meer in gezeten want ik had nog wat over toen mijn motor het begaf!"

Tenslotte laat Alonso nog weten dat hij zeker terugkeert naar de Indy 500.

"Zeker weten. We zullen zien wat er de volgende jaren gebeurt. Ik moet deze uitdaging blijven najagen, want ik heb de Indy 500 nog niet gewonnen."

Traditiegetrouw krijgt de winnaar van de Indy 500 na afloop van de race een fles melk overhandigd. Ondanks dat Alonso niet won, gaf hij hier wel op zijn eigen ludieke wijze gehoor aan.

https://twitter.com/IndyCar/status/868936882075426816
Foto: McLaren Honda Andretti

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen